-- Sponsorlu Bağlantılar --
İşte hem sağlıklı, hem de yapımı kolay bir meze. Pek bilinmez ama farklı bir meze arıyorsanız tavuklu kabak mezesi tarifini mutlaka denemelisiniz.Tavuklu kabak mezesi malzemeleri
- 3 tane irice kabak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 250 gram tavuk göğüs eti
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 diş sarmısak
- Bir miktar tuz
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- Yarım demet dere otu
Tavuklu kabak mezesi tarifi
Önce kabakları sağlamca yıkayın çünkü rendelerken kabukları soyulmayacak. Sonra da rendeleyin. Arkasından iki yemek kaşığı zeytinyağını bir tavaya koyun ve kızdırın. Daha sonra rendelenmiş kabağı tavaya alın ve kavurmaya başlayın. Suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Aksi halde çabuk yanar. Kabaklar kavrulunca bir tabağa alarak soğuması için bekletin.
Sıra geldi tavuğa. Tavuk etini bir düdüklü tencerede az suyla haşlayın. Bir süre soğumasını bekleyin ve sonra da lif lif olacak şekilde didikleyin.
Diğer taraftan süzme yoğurdun üzerine dövülmüş sarımsak ve tuz ilave ederek çırpın. Daha sonra içine kabakları koyun ve güzelce karıştırın. Arkasından didiklenmiş tavuğu, dövülmüş ceviz içini ve ince ince kıyılmış dere otunu koyun. Bütün malzemeyi iyice karıştırın.
İşte tavuklu kabak mezesi hazırlandı. Düz bir servis tabağına alın ve üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirin. Ayrıca süslemek için üstüne ve kenarlarına bütün yarım ceviz parçaları ve dere otu koyabilirsiniz.
Tavuklu kabak mezesini hemen buzdolabına kaldırın. Soğuk servis yaparsanız lezzet farkını göreceksiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder