-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sofralarımızın vazgeçilmez bakliyatlarından olan bulgur özellikle pilav ve köfte yapımında kullanılır. Konya yöresine ait bulgurlu bahar salatasıyla bulguru bambaşka bir lezzet haline dönüştürebilirsiniz. Bulgurlu bahar salatasının malzemeleri ve yapılışına göz atalım:Bulgurlu bahar salatası malzemeleri:
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 orta boy domates
- 3 orta boy havuç
- 8 orta boy yeşil soğan
- 6 orta boy yeşil biber
- 2 orta boy salatalık
- 1 demet dereotu
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3,5 su bardağı su
- 3 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Öncelikle bütün sebzeler dikkatli bir şekilde ayıklanır ve yıkanır. Havuçlar kazınır ve rendelenir. Sonrasında havuçlar yağda çok hafif kavrulur ve sonrasında su eklenerek kaynatılır. Su kaynayınca üzerine yavaş bir şekilde bulgur ve tuz eklenerek su tamamen çekilinceye kadar pişirilir. Daha sonra domates ve salatağın kabukları soyulur ve her ikisi de küp şeklinde doğranır. Dereotu, yeşil soğan ve biberler de olabildiğince ince şekilde doğranır. Suyu çeken bulgur karışımı soğuduktan sonra tüm sebzeler ilave edilir ve karıştırılarak servis edilir. İsteğe göre biraz taze nane ile de süslenebilir. Oldukça lezzetli olan bu salata özellikle sıcak dönemlerde daha sık tercih edilir. Bu salatayı yaparken dikkat etmemiz gereken en önemli husus havucu fazla kızartmadan suyu eklemek ve sebzeleri olabildiğince küçük doğramaktır. Tüm bunları yaparken ocağınızın altını fazla yakmamaya da dikkat gösterin.
Bulgurlu bahar salata içerdiği sebzelerin fazlalığıyla oldukça sağlıklı bir salata çeşididir. Bulgurun içerdiği yüksek vitaminlerle doyurucu özelliği de fazla olan bu salata hem yapım kolaylığı hem de lezzetiyle dikkat çekmektedir. Dereotu ve havuç gibi vitamin bakımından zengin sebzelerin varlığı da hem lezzet hem sağlık bakımından önemlidir. Özellikle zeytinyağı kullanıldığı için sindirim bakımından da sorun çıkarmamaktadır. Bu lezzetli salatayı mutlaka deneyin.
Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder