Uzak Doğu'dan Gelen Tarif: Salatalık Çıtırları

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Uzakdoğu ülkelerine ait olan bu tarif, zaman içerisinde kültürel etkileşim ile Türk mutfağında da kendisine yer bulmayı başarmıştır. Özellikle diyet yapanlar ve hafif tariflerden hoşlanan kişilerin denemesi gereken bu tarif, Uzakdoğululara yakışır şekilde, oldukça sağlıklı besinlerden oluşmaktadır.

Salatalık Çıtırları Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet salatalık
  • 1 yemek kaşığı susam yağı
  • 2 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tutam susam
  • 1 tutam çörek otu
  • Tuz

Salatalık Çıtırları

Yapılışı:

  • Salatalarınızı yıkadıktan sonra, kabuklarını soyun ve oldukça ince bir şekilde dilimleyin. Ne kadar ince dilimler halinde doğrayabilirseniz, o kadar çıtır salatalıklarınız olacaktır.
  • Dilimlediğiniz salatalıklarınızı, 5 dakika kadar tuzlu suyun içerisinde bekleterek sularını salmalarını sağlayın ve ardından süzülmeleri için süzgeçte bekletin.
  • Salatalıklarınızı yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin içerisine koyarak, hafif kızarana kadar fırında kızartın.
  • Kızaran salatalıklarınızın üzerine susam yağı, pirinç sirkesi ve toz şeker karışımını ilave edip, üzerini de susam ve çörek otu ile süsleyip, yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz. 
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder