-- Sponsorlu Bağlantılar --
Deniz ürünleri sağlığımız açısından oldukça önemli ürünlerdir. Parmesanlı krutonlu deniz ürünleri salatası içerik açısından oldukça zengin ve bir o kadar da faydalı bir salata çeşididir. Şimdi malzemelere ve yapılışına göz atalım:Parmesanlı krutonlu deniz ürünleri salatası için malzemeler:
- 450 gr. kalamar
- 300 gr. bütün karides
- 400 gr. istiridye
- 600 gr. ahtapot
- 6 gr. ekstra sızma zeytinyağı
- 10 ml. zeytinyağı
- 2 limon
- 50 gr. parmesan peyniri
- 5 gr. tuz
- 150 gr. beyaz ekmek
- 3 gr. taze fesleğen
- 50 gr. kırmızı biber
- 5 gr. maydanoz
- 30 gr. kıvırcık salata
Yapılışı
Bu salatayı yaparken balıkların yapılışına dikkat edilmelidir. Öncelikle istiridyeler soğuk tuzlu suda bir ya da iki saat bekletilir. Biberler oldukça ince bir şekilde doğranır. Sonrasında karidesler dikkatli bir şekilde ayıklanır.Karidesler ve kalamarlar, bir miktar biberle birlikte zeytinyağında sote edilir. Ahtapot da haşlanarak isteğe göre irilikte doğranır. İstiridyeler sudan çıkarıldıktan sonra bir miktar zeytinyağı, tuz ve kalan bir miktar biberle sote yapılır. Maydanozlar ve fesleğenler ince bir şekilde kıyılır. Tüm deniz ürünleri geniş bir kaba konarak maydanoz ve fesleğenle karıştırılır. Ekstra sızma zeytinyağı ile limonla karıştırılıp salatanın üzerinde gezdirilir. Sonrasında ekmekler zar şeklinde kesilerek üzerlerine rendelenmiş parmesan ve bir miktar zeytinyağıyla fırında kızartılır ve kruton elde edilir. En sonunda kruton, hazırlanmış salatanın üzerine yayılır ve servis edilir. Servis ederken domates dilimleri ve limon dilimleri tabağın kenarına eklenebilir. Kruton için mümkünse bayat ekmek kullanılması tavsiye edilir. Limon miktarı damak zevkine göre fazlalaşabilir.
Besin değeri oldukça yüksek lezzetli deniz ürünlerinden oluşan bu salata hem göze hem damağa hitap etmektedir. Zeytinyağı, limon ve fesleğen de bu salataya ayrı bir lezzet katmaktadır. Kış dönemlerinin vazgeçilmez lezzetleri olan deniz ürünleri bu şekilde karıştırılarak mükemmel bir lezzet elde edilmektedir.
Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder