-- Sponsorlu Bağlantılar --
Birçok yemek ile uyum sağlayabilmekte olan patates kroket, çocukların ve büyüklerin yemeye doyamadığı bir lezzettir. Yapımı hiç de zor olmayan bu lezzeti fazla sayıda yapıp, buzdolabı poşetlerinize koyarak dolabınızın derin dondurucu kısmında saklamanız mümkündür. Hazırlamak istediğinizde ise buzunun çözülmesini beklemeden kızartmalı ya da haşlamalısınız.Patates Kroket Tarifi
MALZEMELER:
- 3 adet patates
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 bardak galeta unu
- 1 çay bardağı kaşar rendesi
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
YAPILIŞI:
Patates kroketin yapımına başlamadan önce patatesleri haşlamalısınız. Ilındıktan sonra soyacağınız patatesleri rendenin geniş kısmı ile rendelemelisiniz.
Rendelenmiş patateslerinizin üzerine ilave edeceğiniz yumurtanın sarısını, patatesler ile beraber karıştırarak, eşit dağılmasını sağlamalısınız.
Karışımınızın üzerine, nişasta, kaşar rendesi, tuz ve baharları ilave ettikten sonra 5 dakika kadar yoğurmalısınız.
Hazırlamış olduğunuz karışımdan kayısı boyutunda bir miktarı elinize alarak inceltmeli ve bir çubuk haline getirmeli ve galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartmalısınız. Kızarttığınız kroketleri, kâğıt havlu üzerinde bekleterek yağını alabilir ve sunumunu yapabilirsiniz.
BAYAT EKMEKTEN GALETA UNU YAPIMI: Evinizdeki bayatlamış ekmekleri atmak yerine, yağlı kâğıt serdiğiniz bir tepki içerisine koyarak 180 derece fırında kızartın. Kızartmış olduğunuz ekmekleri mutfak robotundan geçirin ve galeta ununuz hazır olsun. Böylelikle hem israftan kurtulmuş olacaksınız hem de galeta ununuzu kendiniz yapmış olacaksınız. Fazla miktarda yaparsanız, kullanmayacağınız kısmını buzdolabında saklayabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder