-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcan meze genellikle et yemeklerinin ve pilavın yanına yapılan bir meze türüdür. En çok ta tavuk ve et mangalın yanında tadına doyulmaz bir lezzet olur. Hele ki közde kızartacağınız patlıcan domates ve biberlerle mezenin tadı bambaşka olur. Tabi meze evde fırın veya köz tavaları sayesinde de olur.Patlıcan meze tarifi
Gerekli malzemeler;
4-5 adet patlıcan
2 adet domates
2 adet kırmızı biber (isteğe göre)
1-2 adet acı yeşil biber
1 diş sarımsak
istenilen miktara bağlı limon,tuz, sıvıyağ
Yapılışı
Öncelikle fırınımıza veya köz tavamıza yıkanmış patlıcanlara bıçak yardımıyla bir kaç çizik atıyoruz ve tepsimize yerleştiriyoruz. Domatesleride ortadan ikiye bölerek yanlarına diziyoruz. Kırmızı biberler ve yeşil biberlerde tepside yerini aldıktan sonra fırına yerleştiriyoruz ve közlenmesini bekliyoruz. Yaklaşık 20-25 dakika sonra olacaktır fakat olup olmadığını anlamak için patlıcan ve domateslere bıçak batırıp yumuşak olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer yumuşaksa fırını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra patlıcanların, sarımsakların, biberlerin,domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve doğrama tahtasına ikişer üçer koyuyoruz. Keskin bir bıçakla iyice ezilene kadar tak tak tak diye vuruyoruz. Ezilen tüm malzemeler bir kaba alınarak üzerine sıvı yağ, tuz, limon ekleyerek karıştırıyoruz. Karışımı buzdolabında soğuttuktan sonra servise hazır hale gelecektir.
Afiyet olsun
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder