-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salata hem sağlıklı hem doyurucu hem de sofralarımızı süsleyen envai çeşit et ve bakliyatı tatlandıran bir yardımcı yemek. Lezzetli bir salata için en önemli kural taze malzeme. Sebzelerin ve malzemelerin tazeliği salatanızın lezzetini ve görünümünü doğrudan etkileyecektir. Sos için kullandığınız limonun tazeliği, zeytin yağının has sızma oluşu da yine salatanızın lezzetli olması için çok önemli.Özellikle artık salatanın yan yemek değil ana yemek gibi tüketilmeye başlanması ve sağlığına, formuna dikkat eden herkesin salata tüketmesi ile salatanın lezzetli ve doyurucu olması önemli bir hal aldı. Salata et ve diğer besinlerin yanında servis edilmekten çok artık salatanın üzerine tat verilmesi için et, peynir gibi besinler ilave ediliyor.
Salata hazırlarken dikkat etmeniz gereken şey öncelikle sebzelerin taze olması demiştik. Bu taze sebzeleri özellikle yeşillikleri doğramaktan ziyade elinizle koparın. Bu besin değerini kaybetmeden sebzeleri tüketmenizi sağlayacak. Sulanmış ve ezik büzük malzemeler ile salata yapmak istemiyorsanız sebzeleri yine narince ve ince ince doğramakta fayda var. Sebzeleri yıkadıktan sonra kurutmak ise sosun salataya daha iyi tat vermesi için gerekli. Yıkadığınız, ellerinizle kopardığınız ya da narince doğradığınız malzemeleri kocaman bir salata tabağına alın ve iyice harmanlayın. Eğer yemek saatine daha birkaç saat varsa salatanızın ağzını kapayıp buzdolabına yerleştirin. Sosunuzu muhakkak ayrı bir kapta hazırlayın ve servis etmeden bir iki dakika önce salatanızın üzerine gezdirin. Eğer sosu daha önce koyarsanız malzemelerinizin diriliği kaybolur ve salatanızın görünümü kötü bir hal alabilir. Salatanıza sosunu ekledikten sonra yine nazikçe harmanlayın ve sos ile tüm malzemeleri buluşturun.
Daha zengin ve besleyici yemek sofraları için sofranızdan sevdiğiniz sebzeler ve malzemelerle hazırladığınız salataları eksik etmeyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder