-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sağlık deposu olan enginar, herkesin sevdiği bir sebze değildir. Siz de sevdikleriniz enginarın faydalarından yararlansın ve vücudunun vitamin deposunu güçlendirsin istiyorsanız, bu salata ile enginarı sevmeye başlamalarını sağlayabilirsinizEnginar Salatası Tarifi:
MALZEMELER:
- 4 adet enginar ya da 1 kavanoz enginar konservesi
- 2 adet portakal (Yalnızca kabuğu kullanılacak)
- 1 adet patates
- 4 adet çilek
- 2-3 adet ceviz
- 6-7 adet arpacık soğan
- Yarım kutu mısır konservesi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 7-8 sap dereotu
YAPILIŞI:
Salatanızı taze enginar ile yapacaksanız, enginarları soymalı, temizlemeli ve haşlamalısınız. Enginar ezilebilecek kadar yumuşamalıdır. Yeterli yumuşaklığa ulaşıp ulaşmadığını çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz.
Bir başka kapta da patatesinizi haşlamayın
Arpacık soğanları soyun ve 5 dakika kadar sirkeli suda bekletin. Ardından halka halka doğrayın ve yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisinin üzerine dizerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarmaya başlamayana kadar pişirin.
Haşlanmış olan enginar ve patateslerinizi bir kabın içerisine alarak, çatal yardımı ile ezmeli ve homojen şekilde karışmalarını sağlayın. Üzerine kızarmış olan soğanları ilave edin.
Başka bir kapta, ince ince doğranmış ya da ezilmiş sarımsaklar ile beraber yoğurt ve mayonezi karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı enginarlı karışımınızın üzerine ilave edin.
Büyük bir kısmı hazır olan salatanızın içerisine, ince ince kıyılmış dereotunu, bol su ile yıkanmış mısır konservesini de ekleyerek karıştırın.
Portakallarınızı 2’ye bölün ve 4 parça halinde bulunmakta olan portakalların içlerini, yemek kaşığı yardımı ile boşaltın.
Hazırlamış olduğunuz portakal kabuklarının içerisini enginar salatası ile doldurun. Üzerini çilek ve robottan geçirilmiş ceviz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder