-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sofrada farklı bir lezzet yaratmak istiyorsanız işte size aklınıza bile gelmeyecek bir öneri. Bir deneyin, tahinli patlıcan salatası her zaman yapmak isteyeceğiniz türden bir salata. Daha çok Arap mutfağında rastlanan bu salata meze grubuna giriyor ve bazı yerlerde adına Babagannuş dendiği de oluyor.Tahinli patlıcan salatası malzemeleri
- 2 tane bostan patlıcan
- 1 kahve fincanı limon suyu
- Bir miktar tuz
Sosu için:
3 diş sarmısak
1 kahve fincanı tahin
Üzeri için:
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Bir miktar kırmızı toz biber
Tahinli patlıcan salatası tarifi
Önce patlıcanların közlenmesi gerekli. Bunun için bostan patlıcanları birkaç yerinden bıçağın ucuyla delin. Sonra ızgarada veya ocakta çevirerek közlemeye başlayın. İyice közlendiğinde kabuklarını kolayca bırakacaktır.
Bir kaşık kullanarak közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup içlerini çıkarın. Ancak patlıcan çabuk kararacağından, bunu önlemek için bekletmeden üzerlerine limon suyu bir miktar tuz ekleyip çatalla ezin.
Şimdi üzerine konacak sosu hazırlayın. Bir kaseye iyice ezilmiş sarmısakları koyun ve tahin ile karıştırın. Sos bu kadar.
Daha sonra közlenmiş patlıcan içini bir servis tabağına alın. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Onun da üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirin.
Şimdi küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın ve içine kırmızı toz biberi ilave edin. Karıştırarak kavurun. Hazırladığınız tahinli patlıcan salatasının üzerine bunu gezdirin. Servis yapmadan önce buzdolabında yarım saat kadar bekletirseniz daha lezzetli olacaktır.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder