-- Sponsorlu Bağlantılar --
Keçi peyniri anti kanserojen aktiviteleri desteklediği için sağlık açısından çok yararlı bir peynirdir. Ama tadı zaten kendi başına bir lezzet yumağı. Bugün hem lezzetli hem de sağlıklı bir keçi peynirli salata yapmaya ne dersiniz?Keçi peynirli salata malzemeleri
- Marul, kıvırcık, tere, roka, maydanoz ve nane
- 100 gram keçi peyniri
- 50 gram labne peyniri
- Mercanköşk
- 2 yemek kaşığı ufalanmış peksimet
- 2 tane kırmızı biber
- Bir miktar yeşil ve siyah zeytin
Sosu için:
Bir miktar sızma zeytinyağı, elma sirkesi ve tuz
Keçi peynirli salata tarifi
Önce yeşillikleri mutlaka bol suyla yıkayın ve bir süre sirkeli suda bekletin. Bu şekilde yeşillikleri daha gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz. Ancak sudan çıkardıktan sonra mutlaka kurutun. Salataya suyun taşınmaması gerekiyor. Aksi halde salatanıza su bırakacak ve lezzetini bozacaktır.
Şimdi bir kabın içinde keçi peynirini çatalla ezip ufalayın. İçine labne peyniri, peksimet ve kıyılmış mercanköşk katın ve ezerek karıştırmaya devam edin. Sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Bu iş bitince salata yeşilliklerini iri parçalar şeklinde koparıp salata kasesine alın. Bıçak yerine elle koparılması vitamin değerlerinin kaybolmamasını sağlar.
Yeşilliklerin üzerine peynir toplarını yayın. Üzerine doğranmış kırmızı biberi ve çekirdekleri alınmış zeytinleri koyun.
Ayrı bir kapta sızma zeytinyağı, elma sirkesi ve tuzu karıştırın ve bu sosu salatanın üzerine gezdirin. Arzu edenler salatanın üzerine ceviz ve bebek mısır da koyabilirler.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder