Akdeniz’in Gözdesi İtalya’dan Gelen Tarif: Bruschetta

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Farklı mutfakların lezzetlerini, tatmaktan ve tattırmaktan hoşlananlardan iseniz; damak tadımızı yakın lezzetler sunan İtalyan mezelerini mutlaka denemelisiniz. Vermiş olduğumuz Bruschetta tarifi, 2 kişilik bir tarif olup, isterseniz malzemeleri, doğru orantılı olarak azaltabilir ya da arttırabilirsiniz.
Bruschetta Tarifi
Malzemeler:
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • 6-7 dilim pastırma
  • 2-3 adet cherry domates
  • 2 yaprak marul
  • 1 avuç kıyılmış fesleğen
  • Kepekli ekmek
  • 3-4 kibrit kutusu kadar tam yağlı beyaz peynir
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Bruschetta


Yapılışı:
  • Pastırmaları uzunlamasına şeritler halinde dilimleyin. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizerek, daha önceden ısıtılmış olan fırında 5-6 dakika kadar kızartın.
  • Domates ve peynirleri küçük küpler halinde dilimlerken, marulları da uzunlamasına kesin.
  • Fesleğen yaprakları ile beraber, zeytinyağı ve sarımsakları mutfak robotundan geçirin.
  • Ekmeklerinizi, ince dilimler haline getirerek, tost makinasında 1-2 dakika kızartın.
  • Kızartmış olduğunuz ekmelerinizin üzerine, zeytinyağlı sosu sürün.
  • Dilimlemiş olduğunuz haşlanmış yumurtaları, ekmeğin üzerine ilave edin.
  • Pastırma, cherry domates, marul ve peynirleri de ekmeklerin üzerine yerleştirdikten sonra, son kez sosunuzu ekmeklerin üzerine ilave ederek, 5 dakika daha fırına verin.
  • Hazırlamış olduğunuz Bruschettalarınızı, yanında Rus salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder