-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yalnızca deniz ürünleri ile değil, sebze yemekleri ve zeytinyağlılar ile birlikte de sunumunuzu yapacağınız, bu ezme tarifi tadı kadar görüntüsü ile de misafirlerinizin beğenisini kazanacak.Balık Ezme Tarifi:
Malzemeler:
- 160 gram ağırlığından, konserve balık
- 1 limonun suyu
- 250 gram labne
- Tuz
- Karabiber
- Pul Biber
- 5 adet salatalık turşusu
- 2 adet sarımsak
- 5-6 dal dereotu
Yapılışı:
- Konserve balığı, mutfak robotundan geçirdikten sonra, rahatlıkla karıştırabileceğiniz bir kaba alın.
- Robottan geçirilmiş olan konserve balığı, çatal yardımı ile karıştırarak, topaklanmasını önleyin.
- Başka bir kapta, labne peynirin içerisine, tuz karabiber ve pul biberi ilave edin. Dilerseniz, damak tadınıza göre, farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz.
- Sarımsağı, havanda ezin. Dereotlarını ince ince kıyın. Turşuyu küp küp doğrayın. Hazırladığınız malzemeleri, balığınızın üzerine ilave ederek, karıştırın.
- Balık karışımınızın üzerine, 1 limonun suyunu sıkarak dökün.
- Labne karışımını, balığın bulunduğu kaba ilave edin, homojen bir hal alana kadar karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz balık ezmesini, dereotu ile süsleyerek, misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder