-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kısır özellikle bayanların vazgeçemeyeceği lezzetlerden bir tanesidir. Özellikle kadınlar tarafından toplanılan günlerde yapılan kısırın özel bir yeri vardır. Kısır her yörede farklı şekillerde yapılabilmektedir. Her toplum kısırı bilse de kendilerine özgü bir şekilde kısır yapmaktadırlar. Bu kısırlardan bir tanesi de Antakya yöresine ait olan kısırdır.Antakya Usulü Kısır Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı esmer bulgur
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça (1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı isot
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 – 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım limon
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı zeytinyağı (büyük)
- 3 dal taze soğan
Antakya Usulü Kısır Hazırlanışı:
- Bulguru bir kaba alarak üzerine kaynatılmış 1 su bardağı suyu dökün.
- Üzerini kapatarak kabarmasını bekleyin.
- 15 dakika kadar bekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Taze soğanı ince bir şekilde doğrayın ve bütün malzemeler ile birlikte karıştırın.
- Kısırı iyice kıvam olana kadar yoğurun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder