-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zeytinyağlı yemekler lezzetli oldukları kadar sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Bu nedenle sofralarımızın baş tacıdır. Yapımı da basit olan bu yemekler ister ana yemek öncesi olsun, ister meze niyetine olsun her zaman keyifle yenmektedir. Taze fasulye de severek yenen zeytinyağlı yemeklerdendir. Bu yemeğin lezzetli olabilmesi için öncelikle olabildiğince kılçıksız taze fasulye bulmanız gerekmektedir. Bunun için bu yemekte çalı taze fasulyesini kullanmanızı tavsiye ederim. Hem kılçığı yok denecek kadar azdır, hem de çalı fasulyesi bu yemeğe çok yakışmaktadır.Zeytinyağlı Taze Fasulye Malzemeleri:
- 1 kg taze çalı fasulye
- 3 adet domates
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 bardak sıcak su
- tuz
Zeytinyağlı Taze Fasulyenin Hazırlanışı:
Taze fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin. Temizlenmiş fasulyeleri uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölün. Tencereye zeytinyağını koyup ince doğranmış soğanları içine atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Çalı fasulyelerini de tencereye ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Ardından tencerenin ağzı kapalı olarak on beş dakika daha pişirmeye devam edin. Domateslerin kabuklarını soyun. Domatesin kabuklarını kolay soymak isterseniz şu yöntemi izleyebilirsiniz. Domateslerin alt kısımlarına bıçakla artı şeklinde çizikler atın. Kaynar suya atıp 1-2 dakika tutun ve hemen ardından soğuk suya koyun. Kabaran domates kabuklarının kolay bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz. Soyulmuş domatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin. 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından ikiye bölünmüş sarımsakları, tuzu, şekeri ve sıcak suyu tencereye ekleyip ağzı kapalı şekilde pişirmeye devam edin. Yemeğiniz piştikten sonra soğumasını bekleyin ve soğuk olarak sofranıza servis edin. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder