-- Sponsorlu Bağlantılar --
Dünya mutfağına ait tarifleri sizler ile buluştururken, Meksika mutfağını da atlamak istemedik. Meksika mutfağında oldukça ünlü bir tarif olan fajita, Türk damak tadı ile de uyumlu bir yemektir. Siz de dünya mutfağına ait farklı tarifler denemekten hoşlanmakta iseniz; bu mezeye de menünüzde yer vermelisiniz.Fajita Tarifi
Malzemeler:
- 200 gram bonfile
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı Ayçiçek ya da mısır sıvıyağ
- 1 adet sivribiber
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızıbiber
Yapılışı:
- Bonfileleri ince bir şekilde dövülmüş olun ya da kendiniz dövün.
- Bir kapta zeytinyağı ile beraber baharatları karıştırın.
- Bu sosta bonfileyi yarım saat kadar bekleterek marine edin.
- Bir tavaya sıvıyağı ilave ederek, ısıtın.
- Isıttığınız yağın üzerine, ince ince doğramış olduğunuz kuru soğanı ve sivri biberi ekleyerek 2-3 dakika kavurun.
- Marine ettiğiniz bonfileleri de tavaya alarak, önlü ve arkalı olacak şekilde pişmesini sağlayın.
- Hazırlanmış olan fajitanızı, servis tabağına alarak sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder