Tatlı İle Tuzlunun Uyumunun Kanıtı: Ballı Patlıcan Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pek çok insan tarafından yakıştırılmayan tatlı ve tuzlu, bu tarif ile ne kadar uyumlu olduğunu kanıtlamıştır. Farklı lezzetlere açık olanlardan iseniz; bu tarifi denemelisiniz. Zeytinyağlı yemeklerinizin yanında ilave edebileceğiniz bu güzel meze, aynı zamanda oldukça da kolay bir şekilde hazırlanmaktadır.

Ballı Patlıcan Tarifi

Malzemeler:
- 2 adet etli patlıcan
- 2 tatlı kaşığı süzme bal
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet orta boy olgun domates
- 2-3 dal taze nane
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 diş kadar sarımsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet orta boy kuru soğan
- Kızartmalık yağ
- Tuz

Ballı Patlıcan Tarifi


Yapılışı:
- Patlıcanların kabuklarını, alacalı olarak soyun.
- Soyduğunuz patlıcanları, küçük dilimlere ayırarak, yarım saat kadar tuzlu suda bekleterek, acılığının alınmasını sağlayın.
- Patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın.
- Soğanı ince ince kıyın ve tavada kavurun.
- Soğanların üzerine, rendelediğiniz ya da mutfak robotundan geçirdiğiniz domatesleri ekleyin.
- Sarımsak ve biberleri de, soğan ile domatesin üzerine ilave ederek, 5- 10 dakika kadar pişmelerini bekleyin.
- Karışımınız ılıdıktan sonra, içerisine balı ekleyin ve karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
- Karışımınız ile patlıcanları harmanlayarak, seviş tabağına alın ve sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder