-- Sponsorlu Bağlantılar --
Oldukça farklı tariflerin içerisinde bulunmakta olan kalamar, deniz mahsullerini seven kişiler için en lezzetli mezelerden birisidir. Kalamarın, kalamar dolması halini, sevdiklerinize sunduğunuzda büyük beğen toplayacağından emin olabilirsiniz.Kalamar Dolması Tarifi:
Malzemeler:
5 adet kalamar
1 çay bardağı kırık pirinç
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yaprak dereotu
Yarım demek dereotu
1 çay kaşığı karabiber
5 adet tane karabiber
2 çay kaşığı tarçın
Zeytinyağı
Yapılışı:
- Tuzlu suyun içerisine kalamarı bırakarak 2-3 saat dinlenmesini bekleyin. Buzdolabı poşetine koyarak, derin dondurucuda 1 gece bekletin.
- Ertesi gün bacaklarını ayırarak, gövdesini, bacaklarını ve karabiber ile dereotunu, karabiber ve dereotunu bir tencereye koyarak, kısık ateşte hafif diriliğinin gitmesini sağlayın.
- Pirinci 10 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
- Dolmalık fıstıkları zeytinyağı ile beraber, pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pirinç ve üzümleri de tencereye ilave ederek, pirinçler parlamaya başlayana kadar karıştırarak kavurun.
- Kalamar bacaklarını, küçük parçalar halinde dilimleyin ve tencereye ilave edin.
- Karabiber, tuz, şeker ve tarçını ilave ettikten sonra, 1 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Hazırlamış olduğunuz iç ılındıktan sonra, kalamarların gövdesini bu iç ile doldurun ve içinin açılmasını önlemek için, kürdan yardımı ile kalamarların ağzını kapatın.
- Geniş bir tencereye kalamarları dizin, üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalı bir şekilde suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
- Pişen kalamarlarınızın kapağını açmadan, yarım saat kadar bekleyin.
- Ilınmış olan kalamarlarınızı, yanında yeşil salata ve tarator sosu ile beraber servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder