-- Sponsorlu Bağlantılar --
Peynir, damak tadı kuvvetli olan kişilerin en sevdikleri lezzetlerden birisidir. Sizin için de içerisinde farklı peynir çeşitleri bulunmakta olan tariflerin yeri ayrı ise; bu lezzeti mutlaka denemeli ve sevdiklerinize de denettirmelisiniz.Parmesanlı Zeytin Topları Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı buğday unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 2 kalın dilim parmesan peyniri
- 2 yemek kaşığı buzdolabında bekletilmiş su
- 20 adet yeşil zeytin
Yapılışı:
- Derin bir karıştırma kabına, unu ve tereyağı ya da margarini koyarak, çatal yardımı ile ezerek karıştırın ve bir süre bekleterek, hafif özdeşleşmelerini sağlayın.
- Parmesan peynirini, rendenin kalın tarafı ile rendeleyin ve unun içerisine katın.
- Karışımınızın üzerine, soğuk suyu ekleyerek, homojen bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamur elinize yapışıp kalmadığında, gerekli kıvama ulaşmış demektir.
- Karışımınızın bulunduğu kabın üzerini, hava almayacak şekilde örterek, buzdolabında 20 dakika dinlendirin.
- Buzdolabında dinlendirmiş olduğunuz karışımı çıkarın ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak açın. İçerisine parçalara ayırmış olduğunuz zeytinlerden koyarak, yuvarlayın.
- Yağlı kâğıt sermiş olduğunuz fırın tepsisi içerisinde, fırınınızı önceden 200 dereceye ayarlayarak 10 dakika pişirin.
- Pişen zeytin toplarınız ılındıktan sonra servis yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder