-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pek çok farklı lezzet ile sofralarda yer almakta olan midyenin, midye tava halini sevmeyen insan sayısı oldukça azdır. Siz de bu lezzete sofralarınızda yer vermek ister iseniz; bu pratik tarifimizi kullanabilir ve sevdiklerinizin iltifatlarını almak için; beklemeye başlayabilirsiniz.Midye Tava Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo midye
- 1 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ
- Tuz
- Karbonat
- Midyeleri geçirmek için çöp şiş
- Kızartmalık yağ
Yapılışı:
- Midyeleri alır iken; temizlenmiş midye almayı tercih edin. Temizlenmiş şekilde aldığınız midyeleri, suya koyun ve 15 dakika beklettikten sonra, güzelce yıkayın ve süzgeçte bekleterek fazla suyunu alın.
- Suyunu süzdürmüş olduğunuz midyelerin üzerine bir miktar un serpin.
- Başka bir kapta, yarım su bardağından 1 parmak fazla unu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu ve karbonatı karıştırın.
- Midyeleri, karışıma batırın ve çöp işlere dizin.
- Dizme işleminizin tamamlanmasının ardından, kalan unu da üzerine serperek, kızgın yağda kızartın.
- Yanında tarator sosu ile birlikte servisini yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Midye tava tarifiniz elimdeki tariften çok farklı ve lezzetli gözüküyor mutlaka mutfağımda yapmayı deneyeceğim. paylaşımınız için tşkler.
YanıtlaSil