Pratik ve Lezzetli Bir Tarif: Patates Topları

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Pratik bir şekilde hazırlanabilmekte olan tarifler, ani bir şekilde gelen misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz lezzetlerdendir. Hele bu tarif, basit olmasının yanı sıra, tadı ile de beğenileri topluyor ise; kurtarıcı tariflerinizin yanında yerini alır. Patates topları da görünümü, lezzeti ve pratikliği ile favori tariflerinizden birisi olmaya adaydır.

Patates Topları Tarifi

Malzemeler:

- 5 adet patates
- Küçük bir kâse lahana turşusu
- 1 adet havuç
- 5-6 dal maydanoz
- 1 adet orta boy limon
- 5-6 yemek kaşığı
- Tuz
Patates Topları

Yapılışı:

- Öncelikle patatesleri, iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşladığınız patatesleri soyun ve rendenin büyük tarafı ile rendeleyin.
- Patateslerinizi 3 eşit miktara ayırın ve farklı kaplara koyun.
- Havucu rendeleyin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurarak, patateslerden birisinin içerisine ilave edin.
- Lahana turşusunu, mutfak robotundan geçirerek, 2. Kaba ekleyin.
- Son kaba ise; ince ince doğradığınız maydanozları ilave edin.
- Kapların içerisine zeytinyağı ve tuzu da ekleyerek, 3 kaptaki patatesleri de tamamen homojen bir hal alana kadar yoğurun.
- Hazırladığınız karışımlardan, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yuvarlayın ve servis kabına alarak sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder