Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kahvaltılarda ya da meze tarzında yiyebileceğiniz közlenmiş kırmızı biber turşusu hem çok lezzetlidir, hem de hazırlanışı kolaydır. Ayrıca kırmızı biber tam bir C vitamini deposudur. Soğuk havaların yaklaştığı günlerde bu lezzeti soframızdan eksik etmemek gerekir. Bu lezzetli, sağlıklı yemeği hazırlamak için tarifimize geçelim;

Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu Tarifi

Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu Malzemeler:
  • 5 kg etli kırmızı biber
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/2 çay bardağı tuz
  • 1/2 demet maydanoz
  • 4 adet defne yaprağı
  • 1 baş sarımsak


Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu


Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusunun Hazırlanışı:

Kırmızı biberlerimizi iyice yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla birkaç yerden delelim. Kısık ateşte biberlerimizi iyice közleyelim. Közlenmiş biberleri kolay soyabilmek için bir tencereye alıp havlu örtüp üzerini kapıyalım,bu şekilde 30 dakika bekletelim,biberlerin soğuyunca çok daha kolay şekilde soyulduğunu göreceksiniz. Soyduğumuz biberlerin çekirdeklerini temizleyelim ve istediğimiz boyutlarda doğrayalım. Başka bir kapta zeytinyağını, sirkeyi, tuzu, şekeri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırarak sosumuzu hazır hale getirelim. Tercihen cam bir kavanozun altına 2 adet defne yaprağı koyalım. Ardından doğranmış biberleri ekleyelim,Her 3 sıra kırmızı biberden sonra,soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları ve hazırladığımız sosu ekleyelim. Biberler bitene kadar bu işleme devam edelim. En üstte kalan defne yapraklarını koyalım ve sosumuzun geri kalanını dökelim. Şayet üstte boşluk kalırsa zeytinyağı dökerek hava temasını engelleyelim. Unutmayın turşunuzun olabilmesi için kesinlikle havayla temas etmemesi gerekiyor. Işık almayan serin bir yerde turşumuzu bir hafta muhafaza edelim. 1 hafta sonra turşumuz sofralara konmaya hazırdır.

Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder