-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salatalarınızın ya da kızartmalarınızın tadına tat katmak için farklı bir sos tarifi arıyor iseniz; bu tarif tam sizlik. Bu sos sayesinde, klasik tatları bile farklılaştırmanız ve pek çok yeni tarif deniyor gibi hissetmeniz mümkündür.Hardallı İncir Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram beyaz şarap sirkesi
- Yarım çay bardağından 2 parmak fazla su
- 6 adet iri iri doğranmış incir
- 1 tutam kuru biberiye
- 1 kabuk tarçın
- 2 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
- 1 küçük boy soğan
- 1 çay bardağı süt kreması
- 1,5 yemek kaşığı hardal
Yapılışı:
- Öncelikle tereyağını bir tavaya alın ve kısık ateşte eritin. İnce ince kıyılmış olan soğanları da ekleyerek kavurun.
- Tereyağının üzerine, incirleri ve biberiyeyi ekleyin.
- Bir başka kapta, sirke, su, tarçın ve balı karıştırarak kaynatın.
- Tarçını, karışımdan çıkarın ve kalan karışım ılındıktan sonra soğanların üzerine ilave edin.
- Baharatlar, krema ve hardalı da karışıma ekleyerek, blender yardımı ile pürüzsüz bir hal almasını sağlayın.
- Hazırlamış olduğunuz sosu, bir kavanoza alın ve istediğiniz zaman kullanmak üzere dolapta saklayın.
- Sosun saklama süresi 15 gün olup, süresini geçirmemeye özen gösterin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder