Palamutun Köfte Hali: Palamut Köftesi Tarifi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Denizden gelen lezzetlere yer verdiğimiz bir masayı, palamut köftesi ile renklendirmeniz mümkündür. Oldukça pratik bir tarif olan bu lezzet, tadı ile misafirlerinizin beğenisini sağlayacaktır. Malzemeler 4 kişilik olarak verilmiş olup, dilerseniz; malzemeleri aynı oranda arttırabilir ya da azaltabilirsiniz.

Palamut Köftesi Tarifi

Malzemeler:

- Yarım kilo palamut balığı
- 150 gram doğal tereyağı
- 5 dilim ekmeğin içi
- Yarım litre süt
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı kadar un
- Tuz
Palamut Köftesi Tarifi

Yapılışı:

- Palamutları temizledikten sonra, küçük parçalara ayırarak balığı ezin.
- Ezdiğiniz balıkların içerisine tereyağı da ekleyerek blenderdan geçirin.
- Küçük parçalara ayırmış olduğunuz ekmek içlerini, süt dolu kâsenin içerisine bırakın.
- Ekmekler 10 dakika kadar bekledikten sonra, sütün içerisinden alın ve elinizle ekmekleri sıkarak, fazla sütten arındırın.
- Ekmek ve balığı aynı kaba alın. Üzerine yumurtanın sarısını ve tuzu ilave edin.
- Hazırlamış olduğunuz karışımdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
- Unu bir tepsiye koyun ve hazırladığınız köfteleri içerisine atarak, tamamen unlanmasını sağlayın.
- Bir tencerede su kaynatın ve içerisine su atın. Ardından köfteleri de içerisine atarak 10-15 dakika kadar haşlayın ve servis tabağına alarak servisini yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder