-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hamburgerler Amerika’da olduğu kadar Japonya'da da popüler bir hazır yiyecektir. Ancak Japon halkı, bu batı yiyeceğinin içerisine kendi lezzetlerini eklemeyi seviyorlar. Sizlerle Japonların en çok tükettiği Teriyaki Burger'i tarifini paylaşacağız. Teriyaki Burger'i açıklamak gerekirse, genellikle ızgarada pişirilmiş sığır eti üzerine tatlı Teriyaki sosu ve Japon mayonezinin eklendiği leziz bir hamburgerdir.Bu çok tutulan hazır yiyeceği evinizde yapmanız da bir hayli kolaydır. Çocuklarınızı mest edecek ve en yakın hamburgerciye gidip alıp gelmenizden daha kısa bir sürede hazır edebileceğiniz Teriyaki Hamburger, dilerseniz tavuk eti ile de yapılabilinilmektedir.
Teriyaki Hamburger Tarifi
Hazırlama Süreci: 15 Dakika
Pişirme Süreci: 10 Dakika
Tarif: 4 Kişilik
Malzemeler
- İki yemek kaşığı soya sosu (90 ml)
- Çeyrek bardak şeker
- Çeyrek bardak mirin (Japon Pirinç Şarabı)
- Yarım bardak su
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım kilo kıyma
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Yağ
- 4 hamburger ekmeği
- Marul
- Domates
- Soğan
- Mayonez
Hazırlanışı
1. Soya sosunu, şekeri, mirini, suyu ve mısır nişastasını bir tencere içerisinde iyice karıştırın.
2. Kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirin ve bir dakika kadar kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Koyu kıvamlı bir sos olacaktır.
3. Kıyma, tuz ve karabiberi karıştırın.
4. Karıştırdığınız eti, dört parçaya bölerek yuvarlak hamburger köftesi olacak şekilde şekillendirin.
5. Tavayı yüksek ısıda kızdırın ve yağ ekledikten sonra köftelerinizi yerleştirin. Köftelerin her iki tarafını da yemek istediğiniz kıvama gelinceye kadar kızartın.
6. Hamburger ekmeğinin alt kısmına pişirdiğimiz köfteyi yerleştirin ve üzerine hazırladığımız Teriyaki sosunu dökün.
7. Dilimleyeceğiniz domates, soğan ve marulunuzu sosun üzerine güzelce yerleştirdikten sonra, yemeğimizin üzerinde biraz mayonez gezdirip ekmeğin üst kısmını da kapatın.
Afiyet Olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder