-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kahvaltı sofraların olmaz ise olmazı olan zeytin, zeytin ezmesi hali ile de oldukça beğenilmektedir. Zengin kahvaltı sofralarında sık sık yer almakta olan bu lezzet, ev yapımı olunca tadı da bir başka güzel oluyor. Siz de kendin zeytin ezmenizi kendiniz yapmak isterseniz, bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.Zeytin Ezmesi Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo etli siyah zeytin
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucu ile kekik
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve 10 dakika kadar suda bekletin.
- Zeytinleri süzün ve suyu kalmadığına emin olun. Aksi takdirde zeytin ezmesinin kıvamını yakalamanız zor olacaktır.
- Mutfak robotunun içerisine, çekirdeklerini çıkarmış olduğunuz zeytini, sarımsağı, biberiyeyi ve 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını koyun.
- Mutfak robotundan çekerek, püre haline getirmiş olduğunuz zeytin karışımının kıvamını kontrol edin ve gerektiği kadar daha zeytinyağı ekleyerek, tekrar mutfak robotunu çalıştırın.
- İstediğiniz kıvamı elde ettikten sonra, baharatların kalanını ilave edin. Damak zevkinize göre, gerekir ise; farklı baharatlar da ilave etmeniz mümkün.
- Hazırladığınız zeytin ezmesini, yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra, üzerine limon suyunu gezdirerek, sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder