-- Sponsorlu Bağlantılar --
En sevilen balıklardan bir tanesi olan hamsi, farklı bir tarif ile karşınıza çıkmaktadır. Siz de klasik tariflerden sıkılanlardan iseniz; bu tarifi mutlaka denemeli ve sevdiklerinize de denettirmelisiniz.Hamsi Koli Tarifi
Malzemeler:
- 30 adet orta boy hamsi
- 4-5 adet pazı yaprağı
- 3-4 adet taze soğanın yeşil kısmı
- 3 adet sivri biber
- 4 dal taze nane
- Karabiber
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz
- Su
Yapılışı:
- Hamsileri temizledikten sonra, en az yarım saat tuzlu suda bekletin.
- Pazı yapraklarını ve taze soğanları ince ince kıyın.
- Biberleri doğrayın.
- Malzemeleri bir kaba alın ve üzerine baharatlar ve mısır ununu ilave ediniz.
- Karışımı güzelce yoğurun ve homojen bir hal almasını sağlayın ve boza kıvamında bir malzeme elde edene kadar, üzerine su ilave edin.
- Küçük bir fırın kabına almış olduğunuz karışımı, daha önceden ısıtılmış olan 170 derece fırında, 20 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
- Hazırlamış olduğunuz hamsi koliyi, yanında salata ve şalgam ile birlikte servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder