-- Sponsorlu Bağlantılar --
En çok kullanılmakta olan baklagillerden bir tanesi olan mercimek, bu farklı tariz ile sofralarınıza renk katacaktır. Tarifin yapımı oldukça basit olsa da, lezzeti ile beğenileri üzerinde toplayacağından emin olabilirsiniz.Mercimek Pate Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 su bardağından 2 parmak eksik kaynar su
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 dilim ekmek
- 3 dal maydanoz
- Kuru nane
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Mercimeğin üzerine kaynar suyu ilave edin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Kuru soğan ve maydanozu ince ince kıyın.
- Sarımsakları havan yardımı ile iyice ezin.
- Ekmek içini çıkarın ve elinizle ufalayın.
- Bir tavada zeytinyağı ile beraber soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Bir karıştırma kabının içerisine mercimeği alın.
- Mercimeğin üzerine, soğanı, sarımsağı, maydanozu ve ekmekleri de ilave edin.
- Baharatları da karışıma ekledikten sonra, homojen bir hal alana kadar karıştırın ve servis tabağına alarak, sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder