Uzakdoğu’nun Meşhur Mezesi: Deniz Kestanesi Dolması

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere, Fransa, İtalya ve Yunanistan’da sık sık tüketilmekte olan bu meze, ülkemizde henüz son yıllarda yer almaya başlasa da, tadanlar tarafından oldukça beğenilmektedir. Siz de çevrenizde bu mezeye ilk kez yer verenler arasında olmak isterseniz; hiç zaman kaybetmeden tarifimizi denemeye koyulmalısınız.

Deniz Kestanesi Dolması Tarifi

Malzemeler:

- 2 adet taze denizkestanesi
- 1 adet orta boy yeşil elma
- 100 gram süt kreması
- 2 adet karides
- 1-2 yaprak marul
- 1 diş sarımsak
- Beyaz toz biber
- Pul biber
- Tuz
Deniz Kestanesi Dolması

Yapılışı:

- Öncelikle karidesleri bir tencereye alarak 20 dakika kadar haşlayın.
- Haşlamış olduğunuz karidesleri, küçük parçalar halinde dilimleyin.
- Denizkestanelerin yan kısımlarından kabuklarını çıkarın ve iç kısmını güzelce temizleyin.
- Elmayı güzelce yıkadıktan sonra, kabuk kısımlarını soymadan, rendenizin kalın tarafı ile rendeleyin.
- Elmanın içerisine, marulu da ince ince doğrayarak ekleyin. Üzerine, çiğ kremayı, ezilmiş sarımsağı, baharatları da ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
- Deniz kestanelerinin içini, hazırladığınız karışım ile doldurun ve servis tabağına alarak sunumunuzu yapın. Dilerseniz yanında, sebzeli pilav da ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder