-- Sponsorlu Bağlantılar --
Uzakdoğu ülkeleri başta olmak üzere, Fransa, İtalya ve Yunanistan’da sık sık tüketilmekte olan bu meze, ülkemizde henüz son yıllarda yer almaya başlasa da, tadanlar tarafından oldukça beğenilmektedir. Siz de çevrenizde bu mezeye ilk kez yer verenler arasında olmak isterseniz; hiç zaman kaybetmeden tarifimizi denemeye koyulmalısınız.Deniz Kestanesi Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet taze denizkestanesi
- 1 adet orta boy yeşil elma
- 100 gram süt kreması
- 2 adet karides
- 1-2 yaprak marul
- 1 diş sarımsak
- Beyaz toz biber
- Pul biber
- Tuz
Yapılışı:
- Öncelikle karidesleri bir tencereye alarak 20 dakika kadar haşlayın.
- Haşlamış olduğunuz karidesleri, küçük parçalar halinde dilimleyin.
- Denizkestanelerin yan kısımlarından kabuklarını çıkarın ve iç kısmını güzelce temizleyin.
- Elmayı güzelce yıkadıktan sonra, kabuk kısımlarını soymadan, rendenizin kalın tarafı ile rendeleyin.
- Elmanın içerisine, marulu da ince ince doğrayarak ekleyin. Üzerine, çiğ kremayı, ezilmiş sarımsağı, baharatları da ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
- Deniz kestanelerinin içini, hazırladığınız karışım ile doldurun ve servis tabağına alarak sunumunuzu yapın. Dilerseniz yanında, sebzeli pilav da ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder