-- Sponsorlu Bağlantılar --
Zeytinyağlı Biber Dolması İçin Malzemeler (4 kişilik)- Sekiz-on adet dolmalık biber
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet baş soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Kıyılmış maydanoz
- 1 küp şeker
- Tuz, kara ve kırmızı biber
- Yarım limon
Zeytinyağlı Biber Dolmasının Hazırlanışı:
İki baş soğanı çok ince kıyarak, bir çay bardağı zeytinyağında çevirin. Soğanlar renk değiştirince bir bardak pirinci tencereye alarak - pirinçlerin kırılmaması için - bir çay kaşığı tuz atıp, kavurun. Domatesi ve bir kaşık salçayı karışıma ekleyerek, bir buçuk su bardağı kaynar suyu tencereye alıp, bir iki karıştırın. Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye dek, karıştırmadan harcı pişirin. Harç ılıdığında kıyılmış maydanoz, tuz ve kırmızı, kara biberi ekleyin. Harcı temiizleyip hazırladığınız dolmalık biberlere doldurarak ağızlarını domatesle kapatın. Dolmalık biberleri aralarında açıklık kalmayacak şekilde uygun ebatta tencereye yerleştirin. Dolmaları biberlerin yarısı kadar sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte biberler yumuşayana dek pişirin. Ilıdığında üzerlerine çok az kuru nane serpiştirip, limon damlatarak servis yapın. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder