-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hem hafif hem lezzetli bir meyve olan havuç gözler için en yararlı besinlerden bir tanesidir. Bu havuç bazen yemeklerde, bazen salatalarda bazen de mezelerde karşımıza çıkmaktadır. Genelde kabak ile yapımı bilinen mücverin birde havuçla yapılan bir türü vardır ki havuç severlerin bırakamadığı tatlardan biridir. Ayrıca son derece hafif ve sağlıklıdır.Havuç Mücver Tarifi
Malzemeler
- 4 tane büyük boy havuç
- 1 tane oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
- 2 çorba kaşığı dolusu un
- Biraz tuz ve karabiber
- Kızartmak için hafif bir ayçiçeği yağı
- Üzerini süslemek için biraz dereotu ya da maydanoz
Yapılışı
- Havuçları yıkayıp bir bıçak yardımı ile tıraşlayın ve rendenin kalın tarafında rendelemeye başlayın. Bütün havuçlara aynı işlemi uygulayıp derin bir kaba alın.
- Yumurtayı bir kaba alıp un, tuz ve karabiberi de üzerine ekleyip iyice çırpın.
- Yumurta karışımını havuçların üzerine ekleyip iyice karıştırın.
- Tavaya biraz yağ ekleyin ve biraz kızdırdıktan sonra bir çorba kaşığı yardımıyla karışımdan kaşık kaşık tavaya koyup kısık ateşte kızartın. Kızartma işlemini çift taraflı tamamen kızarana kadar yapın.
- Bir havlu kâğıt üzerine kızaran havuç mücverlerini alıp yağını aldırdıktan sonra tek tek servis tabağına dizin.
- Üzerini maydanozlarla ya da dereotu ile süsleyebilirsiniz. Damak tadınıza göre isterseniz maydanozları mücveri karışımının içerisine ekleyip kızartabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder