-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bir Fransız mezesi olan yengeçli yumurta dolması, deniz
ürünlerini seven kişilerin, vazgeçemeyecekleri mezeler arasında yer alacaktır.
Siz de, dünya mutfağına açılmak ve yeni lezzetler tatmak isterseniz; bu tarifi
mutlaka denemelisiniz.
Yengeçli Yumurta
Dolması Tarifi
Malzemeler:
- 12 adet orta boy yumurta
- Çeyrek su bardağı mayonez
- 4-5 yaprak taze soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 120 gram yengeç füme
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 12 adet orta boy yumurta
- Çeyrek su bardağı mayonez
- 4-5 yaprak taze soğan
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 120 gram yengeç füme
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Yapılışı:
- Yumurtaları haşlayın. Haşlamayı, kaynamanın başlangıcından, 10 dakika tutarak yapın ve soyduktan sonra 2’ye kesin. Çatal yardımı ile yumurtaların sarı kısmını hafifçe ezerek, bekletin.
- Yengeç fümeyi, küçük küçük dilin. Üzerine, limon sıkın.
- Mayonezin içerisine, tuz ve karabiberi ekleyin. Taze soğanları da ince ince kıyıp, mayonezin içine katın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı, yumurtaların üzerine ekleyin ve yengeçli yumurta mezesinin sunumunu yapın.
- Yumurtaları haşlayın. Haşlamayı, kaynamanın başlangıcından, 10 dakika tutarak yapın ve soyduktan sonra 2’ye kesin. Çatal yardımı ile yumurtaların sarı kısmını hafifçe ezerek, bekletin.
- Yengeç fümeyi, küçük küçük dilin. Üzerine, limon sıkın.
- Mayonezin içerisine, tuz ve karabiberi ekleyin. Taze soğanları da ince ince kıyıp, mayonezin içine katın ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı, yumurtaların üzerine ekleyin ve yengeçli yumurta mezesinin sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder