Kuru Domates Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Domatesler neredeyse her yemekte olan ve her sofrada bulunan bir sebzedir. İçeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde sürekli tüketilmesi gereken kan yapıcı besinlerdendir. Bu besini doğal tüketebilmek için yazdan kış için kurutularak saklanması gelişmiş bir yöntemdir. Kurutulan domatesler yemeklerde kullanılabildiği gibi bu domateslerden meze de yapılabilmektedir. Mezesi de en az yemeği kadar lezzetli olan kurutulmuş domatesler seveceğiniz yiyeceklerdir.

Kuru domates mezesi tarifi

Malzemeler
- 1 yemek tabağı kadar kurutulmuş domates
- Yarım çay bardağı saf zeytinyağı
- Damak tadınıza göre tuz ve karabiber
- 1 çay bardağı kadar ceviz


Yapılışı
- Domatesleri önce soğuk su ile yıkayın ve tencereye alın. Tencereye biraz su ekleyip 5 – 7 dakika kadar haşlamaya bırakın.
- Haşlanan domatesleri çıkarıp suyunu süzün ve beklemeye alın.
- Domatesler biraz soğuduktan sonra domatesleri büyüklüklerine göre 2  ya da 3 eş parçaya bölerek servis tabağına yerleştirin.
- Zeytinyağına karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Yarısını domateslerin üzerinde gezdirin.
- Cevizleri havan yardımıyla iyice ezin. Un ufak olan cevizleri zeytinyağlı domateslerin üzerine serpiştirin.
- Kalan zeytinyağını da cevizlerin üzerinden dökerek servis yapın.
- İsterseniz zeytinyağını azaltabilir ve sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.
- Üzerini tercihe göre dereotu ya da maydanozla süsleyerek sofranıza hoş bir hava katabilirsiniz. Ayrıca ezilmiş 1 diş sarımsak eklenerek de tüketilebilir.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder