Kestane Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Şimdiye kadar, adını sıkça duymadığınız bu tarifi denedikten sonra, sık sık sofralarınızda yer vereceğinizden emin olabilirsiniz. Farklı bir lezzet olsa da, tadanların vazgeçmesi kolay olmayacaktır.

Kestane Mezesi Tarifi

Malzemeler:
- 3 adet kırmızı etli biber
- 3 diş sarımsak
- 50 gram kavrulmuş kestane
- 2 dilim ekmeğin içi
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızıbiber
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tutam tuz



Yapılışı:
- Kestaneleri haşlayın ve soyduktan sonra minik parçalar halinde dilimleyin.
- Kırmızıbiberleri, küçük küpler halinde doğrayın.
- Kestane, ekmek içi ve kırmızıbiberi, yağlı kâğıt serilmiş olan tepsiye dizin.
- Kestane, ekmek içi ve kırmızıbiberin üzerine baharatları serpin.
- Son olarak; ince ince kıydığınız sarımsakları tepsinin üzerine serperek, daha önceden ısıtılmış olan 150 derece fırında kızartın.
- Fırından çıkardığınız malzemeleri ve zeytinyağını mutfak robotundan alın ve çekin. Püre haline getirdiğiniz karışımın sunumunu yapabilirsiniz.

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder