-- Sponsorlu Bağlantılar --
Fransızların, sıklık ile tüketmiş oldukları havyarlı patlıcan mezesi, hem sağlıklı hem de lezzetli bir mezedir. Özellikle, balık ürünleri ile donatılmış bir masada, yemekler ile uyum sağlayacak ve misafirlerinizin beğenisini üzerinde toplayacaktır. Üstelik bu lezzetli mezenin, yapımı da oldukça kolaydır.Havyarlı Patlıcan Mezesi Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 1 diş sarımsak
- 2 tepeleme yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Yapılışı:
- Patlıcanların üzerine, 2-3 delik açın ve yüksek ateşte közleyin.
- Patlıcanlar ılındıktan sonra, soyun ve küçük küçük doğrayın. Dilerseniz, bu aşamada mutfak robotundan geçirerek, tamamen püre haline getirmeniz de mümkün.
- Sarımsakları, ezin ya da ince ince kıyın.
- Hardal, tahin ve zeytinyağını karıştırarak, homojen bir hal almasını sağlayın. Üzerine, tuz ve karabiber ekleyin.
- Hazırladığınız karışım ile sarımsak ve patlıcanları karıştırın. Eşit bir dağılım sağladığından emin olduktan sonra, sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder