-- Sponsorlu Bağlantılar --
Salatalık mezeler içinde geniş bir yere sahiptir. Birçok mezenin yapımında kullanılan salatalık kendisinin ana malzeme olduğu birçok mezeye de sahiptir. Hepsinde eşsiz tadını ön plana çıkarabilen cilt dostu salatalık peynirle birleştiğinde tadına doyulmaz bir meze ortaya çıkarıyor. Görüntüsünün sofraya kattığı şıklık dışında tadının verdiği lezzeti de çok seveceğiniz bu meze sofralarınızda sık sık yerini almak için hazır.Salatalık Ezmesi
Malzemeler
- 1 kâse lor peynir ya da 250 gram krem peynir (isteğe göre)
- 2 tane içi için salatalık
- 2 tane dışı için salatalık
- Yarım çay bardağı mayonez
- 1 demet dereotu
- Biraz acı pul biber (isteğe göre kullanılmayabilir)
- Ağız tadına göre tuz
Yapılışı
- 2 salatalığı bir kapta soymadan rendeleyin ve suyunu süzerek bir tabağa alın.
- İster krem peynirle isterseniz de lor peynirle suyu süzülen salatalıkları bir kaşık yardımıyla karıştırın. Peynir seçimi sizin damak tadınıza kalmış. Her iki peynirle de en güzel tadı yakalayabilirsiniz.
- Dereotunu tamamen yıkayın ve yarısını ayırıp kalan yarısını ince bir şekilde doğrayın. Doğranan dereotunu peynirli karışıma ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Pul biber kullanacaksanız pul biberi de ekleyip karıştırın.
- Kalan 2 salatalığı zebra şekilli soyun ve kalın halkalar şeklinde kesip içini boşaltın. Bu salatalıkları servis tabağına dizin.
- İçlerine hazırlanan karışımı ekleyip doğranmamış dereotu yaprakları ile süsleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder