-- Sponsorlu Bağlantılar --
Radika herkesçe bilinmeyen lezzetli bir ottur. Mezesinin de deneyenlerce unutulamayacak kadar lezzetli olduğu bilinmektedir. Sizde sofralarınızı süslemek isterseniz radika mezesini denemelisiniz.Radika Mezesi
Malzemeler
- 1 demet radika otu
- 2 çorba kaşığı saf zeytinyağı
- Biraz limon ve tuz
- 4 diş sarımsak
- Üzerini süslemek için domates ya da pul biber
Yapılışı
- İlk olarak radikaların temizliği ile işe başlayın. Kök kısımları ile beraber güzelce yıkadıktan sonra 5 dk kadar sirkeli suda bekletin. Bunu bir tek radika için değil bütün yeşillik temizliğinde kullanmanızda fayda vardır.
- Temizlenen radikalar için bir tencerede su kaynatıp radikaları kaynayan suya atarak 10 dk kadar ezilmeden haşlayın.
- Haşlanan radikaları süzgeç ile süzün ve üzerine soğuk su tutarak soğutun. Soğutma işleminden sonra köklerini ayıklayıp radikaları çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
- Sarımsakları soyun ve suyunu çıkarana kadar ezerek içine tuz ve limon suyunu ekleyip büyük bir kâsede karıştırın.
- Üzerine zeytinyağını da ekledikten ve iyice karıştırdıktan sonra suyunu almış radikaları bu kaba koyun ve karıştırın. 15 dakika kadar oda sıcaklığında ağzını kapatarak bu sosta bekletin.
- Daha sonra soslanan radikaları servis tabağına alın. Üzerini isterseniz domatesle isterseniz de pul biberle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Radika balık menülerinin tamamlayıcısı bir meze olduğundan balıklı sofralarda mutlaka bulundurmaya özen gösteriniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder