Rusya’ya Özgü Rulo Balık Mezesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Farklı meze tariflerine sofranızda yer vermeyi sevenlerden iseniz; bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Balık ile lezzetlenen bu tarifin görünüşü, en az tadı kadar güzel. Lezzet ve görselliği, balık mezesi ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Balık Mezesi Tarifi

Malzemeler:
- 4 adet orta boy yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- Yarım su bardağı kadar mayonez
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 250 gram balık( dilediğiniz bir balığı kullanabilirsiniz.)
- 1 adet sulu limon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram garnitür(mantar, zeytin gibi)
- Dilediğiniz yeşillikler


Yapılışı:
- Yumurtayı, unu ve nişastayı, bir kaba alın ve mikserin en düşük ayarında çırparak, pürüzsüz bir görünüm kazandırın.
- Yumurtalı karışımın içerisinde garnitürleri ilave edin. Ardından, geniş bir tavayı kızdırın, tereyağını eritin ve içerisine karışımı dökün, kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Kullanacağınız tavanın, yapışmaz tava olması önemlidir.
- Balıkları, buğulama olarak pişirin ve mutfak robotu yardımı ile çekin. İçerisine, baharatları ekleyin. Limonun suyunu sıkarak ilave edin. Karışımınızı, mayonez ile karıştırın.
- Pişirdiğiniz krep tarzındaki hamurun içerisine, hazırladığınız karışımları ve yeşillikleri ekleyerek, rulo halinde sarın ve yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra, dilimleyin. Oda sıcaklığına geldikten sonra,  servisini yapabilirsiniz.

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder