-- Sponsorlu Bağlantılar --
Edirne denildiği zaman akla gelen ilk lezzetlerden bir tanesi de yaprak ciğerdir. Yıllardan beri süregelen bu lezzet, ciğeri sevmeyen pek çok kişiye ciğeri sevdirecektir. Siz de bu lezzeti evinizde yapmak ve sevdiklerinizle paylaşmak isterseniz, bu tarifi mutlaka denemelisiniz.Edirne Usulü Ciğer Tarifi
Malzemeler:
- Yarım kilo kadar kasapta yaprak şeklinde hazırlanmış kuzu ciğeri
- 1-1,5 su bardağı kadar mısır unu
- 1 tutam tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Edirne usulü ciğerin, istenilen tada ulaşabilmesi için en önemli şey kuzu ciğeri olmasıdır. Kasaptan almış olduğunuz ciğerleri, 2-3 kere yıkayın ve iyice temizlendiğine emin olun.
- Temizlediğiniz ciğerleri süzgece alın ve iyice süzülmesini sağlayın.
- Süzdürdüğünüz ve tamamen kuruduğundan emin olduğunuz ciğerleri una bulayın ve yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
- Dinlendirmiş olduğunuz ciğerleri, kızgın sıvı yağa atın ve kızartın.
- Kızarttığınız ciğerleri, kâğıt havlu serilmiş olan bir tabağa alarak, fazla yağından arındırın.
- Ciğeri servisini yaparken, yanına soğan salatası ve patates tava ilave ederek sunumunu yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder