Meyhane Köftesi

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Meyhane köftesi, masalarına renk katmak isteyen ve farklı mezeler denemek isteyen kişiler için alternatif bir tariftir. Pek çok yemek ile uyum sağlayabilir.  Siz de farklı tarifler denemek isterseniz, bu tarife bir şans vermelisiniz.

Meyhane Köftesi Tarifi

Malzemeler:
- Yarım kilo kadar 2 kere çekilmiş dana ya da sığır kıyması
- 1 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı kadar ince çekilmiş ekmek içi
- 1 adet orta boy oda sıcaklığında yumurta
- 4-5 dal kadar maydanoz
- 2 diş kadar sarımsak
- 1 tutam yenibahar
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 tepeleme yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı kadar un
- 1 su bardağı kızartmalık yağ

Meyhane Köftesi


Yapılışı:
- Öncelikle soğanlarınızı ince ince doğrayın ve bir kaba alın.
- Soğanların üzerine ekmek içi ve kıymayı ekleyin.
- Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsakları ezerek ilave edin.
- Yumurtayı kırın ve baharatlar ile sızma zeytinyağını da ekledikten sonra güzelce yoğurun.
- Köfte karışımınızdan, ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve una buladıktan sonra bir kaba dizerek 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
- Dinlendirmiş olduğunuz köfteleri tekrar una bulayın.
- Kızdırmış olduğunuz sıvı yağa atın ve kızarttıktan sonra servis edin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder