Havuçlu Ezme

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Havuçlu ezme, çok pratik bir meze tarifidir. Yemeklerinize renk katacak olan bu tarifi daha önce denemediyseniz hemen denemelisiniz.  Havucun lezzeti ile çok hoş bir ezme yapmak oldukça kolaydır.

Havuçlu Ezme Tarifi

Malzemeler;
- 4 adet orta boy havuç
- 2 – 3 diş sarımsak
- 5 – 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Havuçlu Ezme


Yapılışı;
- Havuçları yıkayarak  iyice temizlenmesini sağlayın. Yıkadığınız havuçların kabuklarını soyun ve rende yardımı ile rendeleyin. Havuçların tamamı için aynı işlemi uygulayın.
- Küçük bir teflon tava alın ve orta ateşte ocağa koyun.
- Tavanın içerisine sıvı yağı dökün. Tercihinize göre Ayçiçek yağı ya da mısır özü yağı kullanabilirsiniz.
- Yağ ısındıktan sonra içerisine rendelemiş olduğunuz havuçları ilave edin. Bir süre altını kısarak ocakta bekletin.
- Geniş bir kap alın ve içerisine süzme yoğurdu koyun.
- Sarımsakların kabuklarını soyun ve sarımsak ezeceği yardımı ile sarımsakları ezin.
- Yoğurdun içerisine sarımsağı koyun ve iyice karışmasını sağlayın. Üzerine yeteri kadar tuzu da ilave ederek karıştırın.
- Havuçları yaklaşık olarak 10 dakika ocakta beklettikten sonra altını kapatın. Biraz soğumasını bekledikten sonra, yoğurdun içerisine ilave edin. Yalnız dikkat edin havuçlar sıcakken koymayın.
- Daha sonra bütün malzemeleri iyice karıştırın. Havuçlu ezmeyi servis yapacağınız tabağa alın üzerini zeytin ile süsleyin ve yemeklerin yanında ikram edin.

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder