-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hatay usulü meze ve salatalar, içinde bulunan ekşi tadı veren nar ekşisi ile kendine özgü bir tat barındırmaktadır. Nar ekşisi seçiminde, marketten aldığınız nar ekşisi sosları yerine, kendiniz yapacağı ya da güvendiğiniz bir aktardan alacağınız doğal nar ekşisi yemeklerinizin tadının daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır.Hatay Usulü Zeytin Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram kadar çekirdekleri ayıklanmış kırık yeşil zeytin
- 2 adet orta boy olgun domates
- 6-7 dal maydanoz
- 2-3 dal kadar taze soğan
- 6-7 yemek kaşı dolusu nar ekşisi
- 2-3 yemek kaşığı dolusu sızma zeytinyağı
- Damak tadınıza uygun olan baharatlar( Tuz, kimyon, toz kırmızıbiber, nane)
Yapılışı:
- Öncelikle çekirdeği ayıklanmış olan zeytinleri bol su da yıkayın ve 10 dakika kadar su da bekletin.
- Tüm suyunu süzmüş olduğunuz zeytinleri, bir kaba alın.
- Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra, küp küp doğrayın ve zeytinlerin üzerine ekleyin.
- Maydanoz ve soğanı da ince ince kıydıktan sonra, malzemelerin üzerine ekleyin.
- Nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatları homojen bir kıvam alacak şekilde karıştırın. Bu aşamada, damak tadınıza göre sos malzemelerinin miktarlarını değiştirebilirsiniz.
- Zeytin salatasını servis tabağına alın ve üzerine sosunu dökerek sunumunu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder