-- Sponsorlu Bağlantılar --
Hatay usulü humus tarifi, çok pratik ve lezzetli bir tariftir. Yemeklerinizin yanına meze olarak hazırlayabileceğiniz humus ile çok şık bir yemek masası hazırlayabilirsiniz.Hatay Usulü Humus Tarifi
Malzemeler;
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 1,5 çay bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı tahin
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1 adet limon suyu
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı ılık su
- Tuz
Üzeri İçi;
- Kırmızı pul biber
- Kornişon turşu
- Biber turşusu
- Domates
- Maydanoz
- Zeytinyağı
Yapılışı;
- Bir gece önceden haşlamış olduğunuz nohutları, küçük bir tencereye alın ve üzerine 1,5 su bardağı su koyarak kaynatın. Hatay usulü humus tarifinde, nohutların kabukları soyulması gerektiğinden, tekrar kaynatma işlemi kabukların soyulmasına yardımcı olacaktır.
- Kabuklarını soyduğunuz nohutları tencereye koyun ve üzerine 1,5 çay bardağı su dökerek suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
- Nohutlar suyunu çektikten sonra ocaktan alarak blenderden geçirin. Ezilen nohutlara, 1 çay bardağı su ilave edin ve ocağa alın.
- Suyu çeken nohutların üzerine, tahin, kimyon, limon suyu, tuzu ve sarımsağı ilave ederek karıştırın.
- Hazırlamış olduğunuz humusu servis tabağına alın ve üzerine turşuları, domatesleri, kırmızıbiberi ve ince kıyılmış maydanozları koyarak süsleyin.
- Zeytinyağını üzerine gezdirin. Humusu yemeklerin yanında soğuk olarak servis edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder