-- Sponsorlu Bağlantılar --
Mevsim geldi pazarlar, marketler turşuluk malzemelerle dolup taşmaya başladı. Geleneksel Türk sofralarının vazgeçilmez tadı turşular yavaş yavaş kavanozlardaki yerlerini almaya başladı. İster sade ister karışık turşularla sofralarınızı zenginleştirmek ister misiniz? Cevabınız evetse türlü turşu tarifimizi kaçırmayın.Malzemeler:
1- 1 kilo kornişon salatalık
2- Yarım kilo havuç
3- Yarım kilo acur
4- 4-5 yeşil domates
5- Bir miktar kereviz sapı
6- Yarım demet maydanoz.
7- Acı seviyorsanız arnavut biberi, sevmiyorsanız yarım kilo sivri biber
8- Bir avuç sarımsak
9- 3 limon
10- 2,5 yemek kaşığı üzüm sirkesi
11- 2-3 litre kaynamış soğutulmuş ılık su.
12- 3 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1- Bütün malzemeler iyice yıkanır.
2- Salatalık, havuç ve acur halka halka doğranır.
3- Kavanozumuzun dibine limon dilimleri, sarımsak ve kereviz sapı döşenir. (sarımsak ve kereviz sapları turşu dizimi sırasında da kullanılacak bu yüzden hepsini dibe yerleştirmenize gerek yok.)
4-Domatesler dörde bölünür.
5- Biberler bir iğne yardımıyla 4-5 yerden delinir.
6- Kavanozumuza dilediğimiz sırayla malzemeler yerleştirilir.
7- Bir limon suyu ve sirke karıştırılıp hazırlanmış olan tuzlu suyun içine dökülür.
8- Hazırlanan karışım yavaşça kavanoza dökülür.
9- Suyunu alan kavanozumuzu kapatmadan önce turşunun üzeri limon dilimleri ile kaplanır.
10- Kavanozumuz hava almayacak biçimde sıkıca kapatılır.
Not: Turşumuz pişme aşamasında kesinlikle karanlıkta tutulmalı. 10-15 gün içerisinde turşumuz hazır. Afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder