Osmanlı Usulü Soğanlı Yumurta

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Soğanın antibiyotik etkisi ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği yüzyıllardan beri bilinmektedir. Osmanlı döneminde, sağlıklarına dikkat eden kişiler bol miktarda soğan tüketmekteydi ve soğanlı yumurtanın bu kadar çok tüketilen bir lezzet olma nedeni de faydalarındandı. Ancak soğanlı yumurta, yalnızca sağlıklı değil, aynı zamanda oldukça da lezzetli bir tariftir.

Osmanlı Usulü Soğanlı Yumurta Tarifi

Malzemeler:
- 2 adet orta boy beyaz soğan
- 2 çay kaşığı kadar toz şeker
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- 1 adet orta boy yumurta
- 1 yemek kaşığı dolusu sıvıyağ
- 1 tutam yenibahar
- 1 tutam tarçın
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber

Yapılışı:
- Soğanları piyazlık olacak şekilde doğrayın ve bir tavaya alın.
- Soğanların üzerine sıvı yağı ekleyin ve soğanlar diriliğini kaybedene kadar kısık ateşte pişirin.
- Tavaya şeker, tuz, yenibahar, tarçın, karabiber ve pul biberi ilave ederek, 1 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
- Tavaya yumurtayı kırın ve yumurta hafif pişip, akışkan hale geldiğinde altını kapatarak sunumunu yapın.

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder