-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yoğurtlu havuçlu patates topları davet sofralarını süsleyen ve beş çaylarının vazgeçilmezi leziz bir mezedir.Malzemeler
4 orta boy patates
2 adet havuç
Bir tutam dereotu tercihe göre maydanoz
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1çorba kaşığı mayonez
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber, pul biber
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Patatesler haşlanarak soğuduktan sonra soyulup rendelenir. Rendelenen patateslerin içine tuz, sıvıyağ, yarım limon suyu ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Bir tavada dışı soyulup rendelenen havuç az bir yağ ile 5 dakika kadar sotelenir. Dereotu ince ince kıyılarak yayvan bir tabağa alınır. Soğuyan patatesli harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, dereotuna bulanır ve yapışması sağlanarak servis tabağına alınır. Ardından ortalarına çanak oluşturularak sotelenen havuçlar çanağa yerleştirilir. Son olarak mayonez ve yoğurt birbirine karıştırılarak patates toplarımızın üzerine birer kaşık konulur. Davet sofralarınızı süsleyen bu lezzetli tarifi sizler de deneyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder