Yoğurtlu Havuçlu Patates Topları

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Yoğurtlu havuçlu patates topları davet sofralarını süsleyen ve beş çaylarının vazgeçilmezi leziz bir mezedir.

Malzemeler

4 orta boy patates

2 adet havuç

Bir tutam dereotu tercihe göre maydanoz

3 çorba kaşığı süzme yoğurt

1çorba kaşığı mayonez

Yarım limon suyu

Tuz, karabiber, pul biber

3-4 çorba kaşığı sıvı yağ

Yoğurtlu Havuçlu Patates Topları

Hazırlanışı

Patatesler haşlanarak soğuduktan sonra soyulup rendelenir. Rendelenen patateslerin içine tuz, sıvıyağ, yarım limon suyu ve baharatlar eklenerek karıştırılır. Bir tavada dışı soyulup rendelenen havuç az bir yağ ile 5 dakika kadar sotelenir. Dereotu ince ince kıyılarak yayvan bir tabağa alınır. Soğuyan patatesli harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak, dereotuna bulanır ve yapışması sağlanarak servis tabağına alınır. Ardından ortalarına çanak oluşturularak sotelenen havuçlar çanağa yerleştirilir. Son olarak mayonez ve yoğurt birbirine karıştırılarak patates toplarımızın üzerine birer kaşık konulur.  Davet sofralarınızı süsleyen bu lezzetli tarifi sizler de deneyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder