-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kat kat patates salatası tarifi için malzemeler 6 kişiliktir.MALZEMESİ
- 10 adet orta boy patates
- 10 çorba kaşığı yoğurt
- 10 çorba kaşığı mayonez
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 1 etli kırmızı biber
- 3 adet taze soğan
- 3 çorba kaşığı maydanoz
- Tuz
HAZIRLANIŞI
* Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşladıktan sonra ezerek püre haline getirin.
* Patates püresine yoğurt, mayonez, zeytinyağı, sirke ve tuz ilave edip karıştırın.
* Püreyi üçe bölün. 1/3’ini sade bırakın, 1/3’ine küçük doğranmış közlenmiş biber ve toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Kalan 1/3 püreye ise kıyılmış maydanoz ve taze soğan ekleyin.
* Yuvarlak çukur bir kabın içini streç film ile kaplayın. Kabın içine sade püreyi koyun. Üzerine kırmızıbiberli püreyi yayın. Onun üzerine ise maydanozlu taze soğanlı püreyi koyun.
* Püreyi ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Üzerindeki streç filmi alın. Üç katlı patates salatasını mısır ile süsleyip servis yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder