-- Sponsorlu Bağlantılar --
Sıcak ve ya soğuk, zevke göre servis edebileceğimiz bir yiyecek türü olan bu içli köfte için gereken malzemeler.- 3 ve ya 4 su bardağı köftelik bulgur,
- 3 adet haşlanmış orta boy patates,
- 3 yemek kaşığı un: ½ kg. kıyma,
- 2 su bardağı sıvı yağ (isteğe göre değişebilir),
- 2 kuru soğan,
- 2 yumurta,
- 1 demet maydanoz,
- Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber,
- 1 yemek kaşığı salça ve bulguru ıslatacak kadar sıcak su
Hazırlanması:
İç Malzemenin Hazırlanması: İlk önce tenceremize yağ koyup eritiyoruz. İçine doğradığımız soğan dilimlerini atıp, pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Daha sonra içine kıyma ilave edip, kıymanın içine, bütün baharatlardan koyup, karıştırıyoruz. Pişmeye az kalmış maydanozları doğrayıp, soğumaya bırakalım.
Dış malzemenin Hazırlanması: Köftelik bulguru sıcak su ile ısıtıp 15 dakika beklettikten sonra, haşlanmış patatesi, unu, kimyonu, pul biberini, karabiberi ve salçayı ekleyip iyice yoğuruyoruz.
Yapılışı: Yoğurduğumuz hamurdan küçük parçalar koparıyoruz. Ortasını parmağımızla açıp, içine iç malzemesinden koyup kapatalım. Köftemizin üçgen şeklini alacak şekilde olmasına dikkat ediyoruz. Daha sonra köfteleri çırpılmış yumurtayla kaplayıp kızgın yağda kızartalım. Sıcak veya soğuk, dileğe göre servis yapılır.
Afiyet olsun!
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder