-- Sponsorlu Bağlantılar --
Bu yazımızda Kilis usulü piyazın malzemeleri ve hazırlanışına yer vereceğiz.Kilis Usulü Piyaz
Malzemeler
• 1/2 çay bardağı tahin
• 1/2 kg kuru fasulye veya barbunya (akşamdan ıslatılmış)
• 1/2 çay bardağı sirke
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• 1/2 çorba kaşığı limon suyu
• 1/2 baş sarımsak
• 1/2 çorba kaşığı şeker
• 1/2 demet maydanoz
• tuz, pul biber
Hazırlanışı
Kuru fasulyeleri 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile en az 12 saat ıslatalım, sonra tekrar yıkayalım. Fasulyeleri basınçlı bir tencereye alıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım. Tencereyi ateşten alıp delikli süzgeç yardımı ile suyunu süzelim. Fasulyelerin 4 çorba kaşığını alıp robot veya blender'a koyalım. içine sirkeyi, şekeri, sarmısakları, tahini, tuzu, limon suyunu, 1/2 çay bardağı fasulyelerin haşlanma suyunu, zeytinyağını ekleyelim. Robot veya blender yardımı ile fasulyeleri püre kıvamına getirelim. Fasulye püresini haşlanmış fasulyelere ekleyip karıştırın. Arzuya göre üzerine pul biber ve kıyılmış maydanoz serperek servis yapalım.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder