Makarna salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Misafir kabul günlerinin vazgeçilmezlerinden bir tanesi salatadır ve bayanlar günlerinde güzel görünümlü ve lezzetli salatalar isterler. Aslında herkes tarafından bilinen ve içerisine eklenenler ile lezzeti artan ancak uzun süredir yapılmayan gün geçtikçe unutulan bir salata türüdür makarna salatası. Yapımı bir o kadar pratik olan makarna salatası ilk etapta bayanların akıllarına gelmez ama yapılınca da tadından yenmez. Lezzeti ve bol çeşitli olan makarna salatasının bayanların bir çok işinin arasında pratik olması ise cezbeden yanıdır. Gelin birlikte nasıl yapıldığını tekrar hatırlayalım.

Makarna salatası


Malzemeler:
Yarım paket Makarna
2 adet havuç
10 adet kornişon turşu
1 demet dereotu
1 su bardağı bezelye
1 kutu mısır konservesi
3-4 yemek kaşığı mayonez
2 su bardağı yoğurt
5-6 diş sarımsak

Yapılışı:

Büyük bir tencerenin içerisine yeterince su, bir tutam tuz ve makarnaların yapışmasını önlemek içinse az biraz sıvıyağ ekleyip kaynatın. Kaynayan suyumuza makarnaları ekleyelim. Ara ara karıştırın ki yapışmasın. Hafif diri kalacak şekilde pişirin. Pişirdiğiniz makarnaları suyun altında yıkayıp süzün. Sarımsakları soyup, dövün ve çırptığınız yoğurdun içerisine ekleyin. Ağız tadınıza göre mayonez ilave edin ve karıştırın. Büyük bir servis kasesinin içerisine süzdüğünüz makarnaları alın. Dere otunu ince ince kıyın ve makarnanın üzerine dökün. Kornişon turşularını da ufak ufak doğrayıp ilave edin. Havucu rendeleyin ve bezelye, mısıra ilave edip karıştırın. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu da karışımın üzerine ekleyip karıştırın. Salatanızın üzerini süsleyip sunuma hazırlayın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder