-- Sponsorlu Bağlantılar --
İlk olarak Güneydoğu illerimizde yapılmaya başlamış olan Babagannuş mezesi, zaman ile tüm Türkiye’ye yayılmıştır ve rakı sofralarının en çok tercih edilen mezelerinden birisi olmaktadır.Babagannuş Tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kırmızıbiber
- 1 adet büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 2 adet domates
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı:
- Tarifin uygulanmasına, patlıcanlarınızı közleyerek başlayabilirsiniz. Közleme sırasında ocağınızın fazla kirlenmesinden şikâyetçi iseniz; közleme işlemini fırınınızda da yapabilirsiniz. Bunun için bir tepsinin üzerine, yağlı kâğıt sererek, 5-6 yerinden bıçak yardımı ile delmiş olduğunuz patlıcanlarınızı yerleştirerek, 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar bekletebilirsiniz.
- Közlemiş olduğunuz patlıcanları küçük parçalar halinde kesmelisiniz. Patlıcanların üzerine, ince ince dilimlediğiniz, soğan, sarımsak, kırmızıbiber ve domatesleri eklemeli ve homojen dağılımı sağlamak üzere karıştırmalısınız.
- Bir başka kapta, salatanızın sosunu hazırlamak üzere; zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ve nar ekşisini karıştırmalısınız. Sosunuza katacağınız malzemelerin oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Son olarak patlıcan karışımınızın üzerine sosunu ilave ederek, mezenizi misafirlerinize sunabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder