Rakı'nın en iyi arkadaşı Babagannuş

-- Sponsorlu Bağlantılar --
İlk olarak Güneydoğu illerimizde yapılmaya başlamış olan Babagannuş mezesi, zaman ile tüm Türkiye’ye yayılmıştır ve rakı sofralarının en çok tercih edilen mezelerinden birisi olmaktadır.

Babagannuş Tarifi:

Malzemeler:
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 1 adet büyük soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet domates
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Babagannuş Rakı Mezesi

Yapılışı:

  • Tarifin uygulanmasına, patlıcanlarınızı közleyerek başlayabilirsiniz. Közleme sırasında ocağınızın fazla kirlenmesinden şikâyetçi iseniz; közleme işlemini fırınınızda da yapabilirsiniz. Bunun için bir tepsinin üzerine, yağlı kâğıt sererek, 5-6 yerinden bıçak yardımı ile delmiş olduğunuz patlıcanlarınızı yerleştirerek, 150 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar bekletebilirsiniz.
  • Közlemiş olduğunuz patlıcanları küçük parçalar halinde kesmelisiniz. Patlıcanların üzerine, ince ince dilimlediğiniz, soğan, sarımsak, kırmızıbiber ve domatesleri eklemeli ve homojen dağılımı sağlamak üzere karıştırmalısınız.
  • Bir başka kapta, salatanızın sosunu hazırlamak üzere; zeytinyağı, kimyon, karabiber, tuz ve nar ekşisini karıştırmalısınız. Sosunuza katacağınız malzemelerin oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • Son olarak patlıcan karışımınızın üzerine sosunu ilave ederek, mezenizi misafirlerinize sunabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder